Remschijven en remblokken vervangen Voor je eigen veiligheid

Remmen zijn uiteraard een belangrijk onderdeel van je auto, ze zorgen immers voor je veiligheid. Het is dan ook belangrijk dat je jouw remmen goed laat onderhouden. De belangrijkste onderdelen om je remmen goed te laten werken zijn de remschijven en de remblokken. Deze zijn beide aan slijtage onderhevig. De blokken schuren langs de remschijven om je auto vaart te laten minderen.

Wanneer moet ik remblokken vervangen?

Wanneer je remt zorgen de remblokken voor frictie tussen remblokken en de remschijven. Het frictiemateriaal wat op de remblokken zit wordt op dat moment verbruikt. Misschien is je weleens opgevallen dat er zwart stof op je velgen zit. Dat is het frictiemateriaal dat als remstof vrijkomt bij het remmen. Vaak kun je merken dat je remblokken aan vervanging toe zijn door dat je harder moet remmen om dezelfde vertraging te krijgen. Wanneer dit langer aanhoudt kun je een piepend geluid horen tijdens het remmen. Dit is absoluut een teken om je remblokken te laten vervangen. Twijfel je aan de staat van je remblokken of hoor je een piepend geluid? Kom dan langs voor een controle.

Wanneer moet ik remschijven vervangen?

Vaak merk je dat je remschijven versleten zijn doordat er een trilling door het rempedaal te voelen is. Andere signalen zijn: trillend of kloppend gevoel in stuur, piepend of krassend geluid of een opstaand randje aan de buitenkant van de schijf. Laat echter altijd een expert een controle uitvoeren wanneer je twijfelt over de staat van jouw remschijven.

Makkelijk en snel, plan online je werkplaatsafspraak.

Afspraak maken

Heb je een technische vraag of ben je op zoek naar een onderdeel?

Neem contact op

Wist je dat wij gratis leenauto’s hebben bij onderhoud of reparatie?

Meer informatie
HomeSuzukiRemschijven en remblokken vervangen